Dagens ridpass

Dagens ridpass var överförväntan, jag har inte ridit Nicko sen i söndes för att han fick kolik måndamorogn. Precis när jag skulle börja linda kommer hovslagaren och det var ju bra för han behövde verkeligen nya skor. Efter det så red jag iväg i ösregn. Det regna typ 45/60 min, men jag kan rida ute i regn också det stör inte mig. Vi hästmänniskor klarar det också. Red först på vägen i skritt och trav och det gick bra så jag red lite i hagen på slutet för att rida lite lösgörande övningar. Och han kändes jättebra trots att han precis varit sjuk :D Så det var en nöjd och glad ryttare som satt av efter ridpasset.

För att ni ska få ut något av att läsa min blogg och inte bara läsa om vad jag gör om dagarna kommer här en enkel övning som jag red idag.

Voltövning
Här kommer en jätte bra uppvärmningsövning i trav där du kan växla med raka linjer i början av ditt ridpass. Även bra att stanna ett slag på samma ridväg så hästen slappnar av och fokuserar på sin ryttare.

Enkel men bra, dels för eftergift i hästens sidor men också att du får samverkan med inner-ytterhjälper då du byter varv ofta.

Gör en ca 15 meters volt på kortsidan och följ sedan spåret ner till mitt på nästa långsida, gör där volttillbaka. Nu lägger du igen en volt på kortsidan och rider vidare till nästa långsida. Där kommer pånytt en volt tillbaka och så rider du ett litet slag tills du känner att hästen är mjuk och lösgjord åt båda hållen samt kan bibehålla jämn takt och tempo.   


/Moa A <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0