Dagens köp

I dag när vi körde hem i från Småland så körde vi igenom Tingsryd och då så stannade vi där och jag gick 1 timme i hästaffären. Provade en massa kläder och ridstövlar. Men i slutändan blev det bara ett ändå köp då de inte hade de ridstövlarna jag ville ha i min storlek. Och inte häller Kingsland tjocktröjan i min size, se det blev bara ridbyxor. Men dom blev jag nöjd med. Bilder på dom kommer :)


En vecka i sorg

Detta som jag ska skriva nu har igenting med hästar att göra. Men jag vill verkeligen ta upp det för att visa att jag sörjer. Att jag bryr mig och att jag tycker detta är fel.

Nu är det snart en ny dag igen. Men det är fortfarande en vecka sedan de hände. Ni förstår alla, terrododen i Norge. Att en människa kan göra på de viset, och sedan säga att det var nödvändigt är för mig ofattbart. De han gjorde den 22 juli hade han planerat länge, länge. Men vad kan man göra nu på efterhand som en hjälplös människa? Det är bara att fortsätta.

Jag sörjer med Norge. Att en människa ska få släcka så många människors liv är inte rätt.

Om en människa kan visa så mycket hat.
Hur mycket kärlek kan då inte vi visa tillsammans?


Saknar Ridningen

I morgon sak vi åka hem igen efter vår lilla smålandresa, om man nu kan kalla det resa. Det kryper i hela kroppen för jag är super sugen på att sätta mig på hästryggen igen. Det går snart inte att resa i väg så här, jag får apstinans! Men i morgon blir det en runda på Böjes på vägen hem så då hoppas jag hitta lite grejer. I dag köpte jag enu en piké, blev en ljusblå med lite brodyr, grymt snygg iaf. Nicko har ett ljusblått shabrak så det kommer matcha prefekt. Hoppas ni alla har det bra för det har ja !!  

Sommaren 2010

Moa Like

Jag har själv värdigt ofta i pike när jag rider, tycker det är ursnyggt! Så här kommer några jag tycker är snygga.

Moa Like This !


Börjes I Tingsryd

Säg de man men inte hittar på Börjes hästaffär i Tingryd?
Där finns nog precis allt en hästägre kan tänk sig.
 Jag ska dit på lördag och shoppa loss :D naaaajs!!
/Moa A


Historien Om Lilleman

Nu ska jag skriva om en ponny som jag haft mycket roligt med de senaste två åren. Lilleman kallades han i med att han var liten. Som jag precis skrev var han en liten ponny, men i den lilla ponnyn fanns något mycket större. Han trodde att han var den stora hingsten elr mustangen i vilda västern. Han gjorde precis som han ville hela tiden. När jag träffade Lilleman första gången var det på min ridskola. Jag red aldrig han i med att jag var för stor. Men ponnyn var otroligt söt och drog mycket uppmärksamhet till sig. På ridskolan var han kanske i 3 veckor och det var i den vevan då min första sköthäst dog. 3 veckor på en ridskola är inte så långt tid. Men dom kunde inte behålla honom då han bara kastade av och gjorde de kan själv kände för hela tiden. Så ridskolechefen gav bort Lilleman i graviditets present till en tjej. Och denna tjejen är hon som äger min nuvarande sköthäst, Lina heter hon. Så lina fick Lilleman i present och det passade henne jättebra då han behövde en sälskapshäst till sin d-ponny. Typ 2 veckor efter att Lina fick Lilleman började jag rida hennes d-ponny Nicholaj. Så när jag kommer in i hennes stall första gången för att rida Nicholaj står Lilleman där och ser glad ut. Jag märkte snabbt att Lilleman inte hade någon respekt för människor då han bet och sparkade mot mig. Så jag tog tag i honom och hade som mål att få han snäll och ridbar. Efter ett halvår kunde jag rida på honom utan problem och jag kunde gå ut och gå med han utan att han drog och skulle slita sig. Jag tränade ofta honom till hands. När jag började med Lilleman kunde jag ingenting om sånt och jag tog inte hjälp av någon häller. Men jag försökte hitta lösningar på problemet själv och det gick bra. Vissa dagar var det motgångar och vissa dagar var det medgångar, men vi tog oss uppåt. Nu i våras kunde jag löslångchera honom och jag lärde han att göra saker på kommando. Lilleman var frånbörjan en ponny som skänktes bort i present, men det många timmars träning är han i dag världens goaste familjeponny som vem som helst kan ha roligt med. För ett tag sedan ville Lina låna ut Lilleman på foder, så hon satt in en annons på blocket.se. Och det var många som hörde av sig och ville komma och kolla på den lilla ponnyn. Nu är Lilleman hos en 8åring, så han blir han ompysslad dagligen och riden ofta. Jag saknar han otroligt mycket, men vet samtidigt att han har det bra. Jag hoppas verkligen att jag får träffa Lilleman snart igen. För nu bor han ganska långt iväg så man kan inte bara åka och hälsa på sådär en eftermiddag. Men jag och Lina får ta oss tid nu någon gång och köra alla de milen för att hälsa på honom. Jag har gjort en film, så kolla på den.


Mys med Kilroy x

När jag var i stallet i dag så myste jag med killroy i hagen innan jag åkte hem. En mycket fin hingst med fina meriter. Han är tex godkänd på livstid i tyska avelsförbundet i Mecklenburg och SAAF (svenska angloarab föreningen). Han är startad MsvB i dressyr. Och 1997 fick han av SAAF 47p, 9p typ, BIS, 1:a lösh, 1:a gång och bästa allroundhäst. Det är inte dåligt de. I stallet är han världens mysigaste och snällaste. Antagligen var detta sista gången jag såg han då han åka iväg nästa vecka när jag är i Småland. Så här kommer lite bilder på denna fiiiiina polle :DNär det står en sån här häst i stallet varje gång man kommer blir man ju sugen på att sitta upp
                                                  
                                             Kilroy är ju en riktig ferrari. :DMoa Like


 Kingsland tröja Redding
                 

Kingslands är ett märke som blivit väldigt popolärt. Jag gillar deras sortiment väldigt mycket. Och dessa Vringade tröjorna tycker jag är mycket snygga. Jag tycker den marinblåa med rosa patchar är snyggare än den rosa med marin. Gillar patchar väldigt mycket. Tröjorna är i 100% bomull med brodyren på ena ärmen. De var med i vårens kollektion så nu kan man fynda tröjorna på rea. Jag vet butiker som säljer den för 699kr. Så åk och fynda. Moa like!


Dagens ridpass

Dagens ridpass var överförväntan, jag har inte ridit Nicko sen i söndes för att han fick kolik måndamorogn. Precis när jag skulle börja linda kommer hovslagaren och det var ju bra för han behövde verkeligen nya skor. Efter det så red jag iväg i ösregn. Det regna typ 45/60 min, men jag kan rida ute i regn också det stör inte mig. Vi hästmänniskor klarar det också. Red först på vägen i skritt och trav och det gick bra så jag red lite i hagen på slutet för att rida lite lösgörande övningar. Och han kändes jättebra trots att han precis varit sjuk :D Så det var en nöjd och glad ryttare som satt av efter ridpasset.

För att ni ska få ut något av att läsa min blogg och inte bara läsa om vad jag gör om dagarna kommer här en enkel övning som jag red idag.

Voltövning
Här kommer en jätte bra uppvärmningsövning i trav där du kan växla med raka linjer i början av ditt ridpass. Även bra att stanna ett slag på samma ridväg så hästen slappnar av och fokuserar på sin ryttare.

Enkel men bra, dels för eftergift i hästens sidor men också att du får samverkan med inner-ytterhjälper då du byter varv ofta.

Gör en ca 15 meters volt på kortsidan och följ sedan spåret ner till mitt på nästa långsida, gör där volttillbaka. Nu lägger du igen en volt på kortsidan och rider vidare till nästa långsida. Där kommer pånytt en volt tillbaka och så rider du ett litet slag tills du känner att hästen är mjuk och lösgjord åt båda hållen samt kan bibehålla jämn takt och tempo.   


/Moa A <3


Video till er :)

För att jag ska kunna visa min grymma humor så måste jag lägga upp en video som jag och min kompis Hanna gjorde för några dagar sen. Asså vi är flummiga :D Jag är tjejen i svarta shorts !
Vad tyckte ni ? en av de första filmerna vi gjort tsm :D

Vem är hästflikkan ?

Ni kanske undrar vem som är hästflikkan? Jag är 96:a och bor på österlen i Skåne. Jag bor med mammi & pappi o jag har en stora syster som också bor hemma. Vår familj äger den gulligaste men också lataste hund på denna jord. Han älskar att sova.. det är typ hans liv. Det är svårt att skriva om sig själv. Men jag tror att jag är ganska envis (på ett bra sätt) jag ger inte upp bara för att det blir motgång. När det kommer till hästar som är mitt stora intresse är jag lite av en perfektionist vilket jag tror att man måste vara om man ska hålla på med hästar. Jag har ridit på tre olika ridskolor, börja när jag var 5 år. Har haft 2 sköthästar då jag har föräldrar som inte vill att jag ska ha egen häst. Den första sköthästen hette Zambo. Han var en New Forest och den abuslut snällaste på jorden. Man kunde göra precis hur som hellst med den ponnyn han var underbar. Han lärde mig otroligt mycket under de 2 och ett halvt åren vi hade tsm. Men sommaren 2009 fick han akutavlivas då han blev svårt sjuk. Två veckor efter får jag ett erjbudande av en tjej som undrade om jag ville rida hennes d-ponny Nicholaj då hon blivit med barn. Nicko som han kallas är en tittig dressyrponny som alltid försöker smita undan arbete. Han älskar mat och är världens bästa tiggare då han gneggar högt och du menar jag högt när han är sugen på något gått. Men han är underbar han med. Denna korsningsponnyn rider jag forfarande fast ägaren till den födde sitt barn för över 1 år sedan. Nicholai och jag kommer helt klart kunna utveklas mycket mer tilllsammans för han är en underbar dressryponny. Hoppas att vi snart kan komma ut på lokala dressyrtävlingar för det hade varit skojigt. Detta är typ jag. Sen har jag också den mest underbara kompis som jag kan lita på i alla lägen. Tack för att du finns Hanna, vi har världens bästa humor! kan kanske lägga ut en video på oss två ikv. Vi får se :P


Zambo min första sköthäst :)


Nicholaj den underbara dressyrponnyn


Gizmo min och familjens Älskling !!


Hästflikkan

Är ni berädda? för det är jag! :D

Hastflikkan.blogg.se en av flera tusen hästbloggar... Jag är en tjej på 14 år som vill ha en blogg, precis som många, många andra. Men jag ska försöka göra mitt yttersta för att det ska gå bra för denna bloggen, precis som alla andra gör för sina bloggar. Men det finns väldigt många bloggare i detta avlånga land som är äkligtgrymma. Men jag ska göra det som jag är bäst på, och det är att vara mig själv. Antingen gillar ni det elr inte. Jag hoppas så klart att statistiken på denna bloggen kommer gå uppåt. Men det är inget som jag hänger upp mig på. För mig är det viktigaste att jag kan vara mig själv till 100% och att det är det som ni läsare gillar :)

/ Moa Andersson <3


RSS 2.0